artikel

Entertainment in Eindhoven

Horeca

Het Beursgebouw Eindhoven is 15, 16 en 17 januari opnieuw ‘the place to be’ voor horecaondernemers, die op zoek zijn naar entertainment. De 175 stands op de Internationale Artiesten- en Evenementenbeurs bieden volop vermaak, en dagelijks zijn er live optredens in de podiumzaal.

Onder de standhouders zijn zelfstandige artiesten, impresariaten en organisatiebureaus. Ze brengen speciale acts of complete producties op maat. Volgens de organisatie springen er twee items uit. Allereerst Mister Bojangles, een orkestrion dat zowel pop- als klassieke muziek speelt en ook een combinatie heeft met karaoke. Het orkestrion, een zogenaamd zelfspelend orkest, komt voort uit de Belgische dansorgels uit het begin van de vorige eeuw. De Cap uit België heeft er nu letterlijk en figuurlijk een nieuwe draai aan gegeven. Voor €1750,- per dag wordt een compleet rijdend theater geleverd, waarin het orkestrion staat. Mister Bojangles speelt sinds half december z’n deuntjes op Uden on Ice in Uden, dat duurt tot 8 januari. Het concept wordt op de Artiesten- en Evenementenbeurs aangeboden door Marble Music uit het Brabantse Heesch.

De tweede eyecatcher is de Mobiele Spa. Liggend in een SpaCapsule krijgt de bezoeker een fullbody-massage, vergezeld van aromatherapie en beeld en geluid op dvd. Hij geniet van een massage door de druk van 28 waterstralen, die van boven en opzij op hem worden gericht. De kracht en pulseersnelheid van de stralen zijn zelf te regelen. De behandeling levert binnen tien minuten een heerlijk ontspannen gevoel op. De gebruiker wordt niet nat, omdat er een dun, waterdicht membraam tussenzit. De kleren kunnen dus gewoon aan blijven.

Mobiele Spa is de nieuwste event-trend uit Amerika, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Verantwoordelijk voor de introductie op de Nederlandse markt zijn Hans Mulder, Roel de Kanter en Eduard Kelderhuis. In 2005 zetten zij de Mobiele Spa al enkele malen in, o.a. tijdens het Metro Ibiza-feest in The Mansion in Amsterdam en de Holland Innovation Beurs in Den Haag. De huurprijs is €2500,- per dag, inclusief assistentie van personeel. Wie nieuwsgierig is, kan de Mobiele Spa uitproberen in het Beursgebouw Eindhoven, maar ook bij Urban Oasis, de ontspanningslocatie van Kelderhuis en De Kanter in Den Haag.

Voor informatie: Beursgebouw Eindhoven, Eindhoven. Tel. (040) 246 36 26.

Reageer op dit artikel