artikel

Talent van de Week: Jeroen Traa

Horeca

Het moet ongemakkelijk geweest zijn voor Jeroen Traa van Eurest om het ereschavot te beklimmen tijdens de Horecava. Jeroen werd de winnaar van de wedstrijd om het Lekkerste Cateringbroodje en stond minutenlang in de flitslichten van de persfotografen. Vreselijk voor iemand die het liefst op de achtergrond blijft en lekker zijn ding doet, zoals hijzelf aangeeft tijdens het interview voor onze rubriek Talent van de Week. Deze week leren we de schuchtere man achter het winnende broodje Triangle Mystery iets beter kennen.

Opleiding?
In Eindhoven en Tilburg heb ik diverse SVH-opleidingen gevolgd. Keukenmanagement, Personeelsmanagement en vijfde jaars restaurantkok. In Den Bosch heb ik deze opleidingen afgesloten met de opleiding tot SVH Leermeester.

Cateringdebuut?
Dat was in het Holland Casino in Scheveningen als zelfstandigwerkend kok.

Leermeester?
Meesterkok Hein Willemsen van Restaurant De Hofstee in Bladel heeft diepe indruk op me gemaakt door de positieve, humoristische manier waarop hij zijn leerlingen het koksvak bijbrengt.

Inspiratie?
Inspiratie haal ik uit kookboeken, kookprogramma’s op tv en uit tijdschriften. Ook ga ik graag, zoals zoveel collega’s, eten bij gerenommeerde restaurants als Parkheuvel en Comme chez Coi in Brussel.

Droomgerecht?
Heb ik niet echt.

Cateringkennis verbreden?
Internet is een geliefd medium voor mij. Maar gesprekken met collega’s zijn nog steeds het meest waardevol.

Meest begeerde werkplek?
Parkheuvel, zonder twijfel een prachtig restaurant om een keer te werken.

Ergernis op de werkplek?
Het verdwijnen van vakkennis door het gebruik van (kostenverlagende) kant-en-klaar producten.

Belangrijkste cateringgebeurtenis?
Voor mij persoonlijk is dat de keer dat ik met 3 andere collega’s deelgenomen heb aan een kookwedstrijd in Praag. Helaas zijn we daar toen niet in de prijzen gevallen, maar het was wel een prachttrip.

Iets over doen?
Die kookwedstrijd in Praag, en nu wel winnen.

Zwakste punt?
Ik blijf veel te graag op de achtergrond.

Allerliefste bezit?
Ik heb echt geen idee. Wel heb ik een zeer waardevolle collega, gastheer Paul Harms waar ik samen het directierestaurant van Van Lanschot mee draai, die ik absoluut niet zou willen missen.

Over tien jaar…
hoop ik nog steeds veel plezier te beleven in het cateringvak.

Als ik naar mijn werk ga denk ik…
wat zullen we vandaag weer eens gaan maken.