artikel

Talent van de Week: Nicky Castricum

Horeca

Met zijn creatie ‘Ontwaak’, een mueslibroodje, ingesmeerd met een eizalfje van ei, olie, zout basilicum en rucola, geserveerd met pijnboompitten, vossebessen en Noorse Gjetost-kaas, won Nicky Castricum begin deze maand op de Horecava de wedstrijd ‘Het Lekkerste broodje van Nederland’. De jury roemde het broodje om zijn heerlijke smaak, zijn mooie bite, zijn handzaamheid en de betaalbaarheid. Nicky Castricum maakt grote indruk op de jury met zijn enthousiaste en doordachte toelichting. Deze week beantwoordde Nicky de vragen uit de rubriek Talent van de Week ook zeer enthousiast. ‘Ik vind het een hele eer’, aldus de jonge winnaar.

Opleiding?
Op het Willem Bleau College in Alkmaar heb ik de richting consumptieve technieken gevolgd.

Horecadebuut?
Dat was als vijftienjarige in het leerrestaurant op het Willem Bleau College in Alkmaar

Leermeester?
Stella Goslinga van Lunchsalon/restaurant Tata Rada is mijn perfecte leermeester. Ze is artistiek, perfectionistisch en vernieuwend.

Inspiratie?
Uit de grote kookboekenverzameling van Stella haal ik regelmatig weer nieuwe inspiratie.

Droomgerecht?
Een salade van rijst met geblanceerde groente, noten, geitenkaas en honing-mosterdressing.

Horecakennis verbreden?
Ik ben een man van mijn tijd, internet natuurlijk.

Meest begeerde werkplek?
Op latere leeftijd mijn eigen zaak.

Ergernis op de werkplek?
Ik erger me niet zo snel aan iets. Soms erger ik me wel eens aan mezelf. Als ik weer eens op mijn kop gekregen heb als er iets mis is gegaan.

Hoe lang nog op huidige werkplek?
Voorlopig kan ik bij Tata Rada nog voort. Buiten de lunchroom is hier ook een restaurant en een eigen bakkerij waar onze patisserie gemaakt wordt.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Het winnen van de wedstrijd ‘Het Lekkerste broodje van Nederland’ natuurlijk!

Zwakste punt?
Ik heb een gat in mijn hand.

Beste horecabeslissing?
De beslissing om mee te doen aan wedstrijden. In de competitie met collega’s van elders uit het land haal ik nu mijn zelfbevestiging.

Misverstand over jou?
Regelmatig laat ik bijzondere patronen in mijn haren knippen. Tijdens de wedstrjd op de Horecava had ik 2006 in mijn haar laten knippen/scheren. Ik krijg dan vaak te horen dat dit asociaal overkomt. En dat ben ik helemaal niet.

Grootste leugen?
Ik kan absoluut niet liegen. Als ik al eens een leugentje om bestwil gebruik dan kijken mensen daar altijd dwars doorheen.

Over tien jaar…
Ik leef bij de dag. Dromen zijn bedrog.

Als ik naar mijn werk ga denk ik…
ik hoop dat het druk wordt.