artikel

Talent van de Week: Rob van de Veeken

Horeca

Rob van der Veeken van het met een Michelinster bekroonde Restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode is vorige week winnaar geworden van het NK Chef-koks tijdens de Horecava in Amsterdam. Van der Veeken liet tijdens de kookwedstrijd van het Koksgilde op de Horecava in Amsterdam Jurgen Coppen van het Kurhaus in Scheveningen en Pieter Bink van Golden Tulip Hotel Central in Den Bosch achter zich. De jonge kok droomt er van om in de toekomst een eigen zaak te starten. ‘Ik ben nu 26 en heb altijd gezegd dat ik voor m’n dertigste een eigen zaak wil hebben. Maar eerst Wollerich, dan de rest.’ Lees hieronder meer over deze gedreven kooktopper.

Opleiding?
Eerst het ROC in Eindhoven aan de Sterrenlaan. Daarna heb ik het voorrecht gehad om de sterklas van Albert Kooy te mogen volgen.

Horecadebuut?
Dat was als afwasser in Restaurant Hoeve Bijbeek in Eindhoven. Ik mocht gelukkig al snel meehelpen in de garde, dat heb ik ongeveer anderhalf jaar gedaan. Het restaurant bestaat overigens niet meer.

Leermeester?
Alle leermeesters hebben wel een bepaalde indruk op me achter gelaten. Ik denk nog vaak aan Margo Reuten en Lucas Rive.

Inspiratie?
Inspiratie haal ik uit de gebeurtenissen van alledag. En natuurlijk uit de seizoensproducten. Ook gesprekken met meneer Wollerich werken inspirerend. Hij kan je zo ontzettend laten nadenken over bepaalde combi’s en technieken.

Droomgerecht?
Pasta met witte truffel van Heinz Beck van Restaurant La Pergola in Rome.

Horecakennis verbreden?
Ik krijg uiteraard de bekende vakbladen en nieuwsbrieven, maar mijn wekelijkse maandagochtend koffie-uurtje met kookvriend Nicolaas Waaier (tournand bij Restaurant Avant Garde in het PSV-stadion) is ook iedere week weer verhelderend.

Meest begeerde werkplek?
Ik ben nu erg tevreden. Maar…, een uitstapje naar La Pergola in Rome zou ik niet erg vinden.

Ergernis op de werkplek?
Mensen die laks zijn en niet hygiënisch werken.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Mijn overwinning tijdens de Horecava. Dat was echt overweldigend.

Zwakste punt?
Overal waar té voor staat is niet goed. Ik ben te fanatiek en ben niet gemakkelijk te overtuigen.

Beste horecabeslissing?
Het feit dat ik aan de sterklas heb deelgenomen. Het is de beste opleiding in zijn soort.

Allerliefste bezit?
Mijn pincet en kleine vleesvork, zonder ben ik nergens.

Over tien jaar…
ben ik chefkok, leermeester of heb ik een eigen restaurant.

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik….
aan de dingen van die dag. Eenmaal aangekomen drink ik een kopje koffie onder koffiemachine, kleed ik me om en vervolgens geef ik met liefde en aandacht gas.

Reageer op dit artikel