artikel

Basaal, Den Haag

Horeca

Restaurant Basaal van Bas Oonk en Loes Klein Nijenhuis is ingrijpend verbouwd. Het oppervlak is verdubbeld door het belendende pand erbij te trekken. Het interieur was strak en sober, nu warm en intiem met een apart gedeelte voor niet-rokers. De akoestiek is sterk verbeterd en de keuken is groter en professioneler geworden.

Bas Oonk (l), naar eigen zeggen een zeer gepassioneerd kok, heeft een voorliefde voor mediterrane gerechten, maar een Hollandse stamppot kan hem ook inspireren. ‘We werken alleen met hier verkrijgbare verse producten, die vanaf dit voorjaar voor een deel uit onze eigen tuin afkomstig zullen zijn.’ Rechts kok Jeroen de Leeuw, in het midden Loes Klein Nijenhuis (met dochter Puck) en Dave Schultheis die in de bediening werken.

Dunne Bierkade 3. Tel. (070) 427 68 88. www.basaal.net. Capaciteit: 40 zitplaatsen; terras 35; private dining 10. Prijsindicatie: driegangenmenu €28,50; hoofdgerechten vanaf €18,-. Geopend wo t/m zo van 18.00 tot 23.00 uur. Ma/di gesloten, lunches op aanvraag.

Reageer op dit artikel