artikel

Kalfsoester met tomaten-olijvensaus

Horeca

Ingrediënten: 2 sjalotjes of 1 ui 1 citroen 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel paprikapoeder 1/2 liter tomatenblokjes op sap 100 ml gevogeltefond 100 gram groene olijven met piment 4 kalfsoesters versgemalen peper en zout 3 eetlepels gehakte peterselie Bereidingswijze:Pel de sjalotjes en snipper ze. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de vrucht. […]

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 liter tomatenblokjes op sap
  • 100 ml gevogeltefond
  • 100 gram groene olijven met piment
  • 4 kalfsoesters
  • versgemalen peper en zout
  • 3 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:
Pel de sjalotjes en snipper ze. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de vrucht.

Verhit olie en fruit hierin de sjalotjes met paprikapoeder. Voeg de tomatenblokjes met sap, citroenrasp en sap en de gevogeltefond toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes inkoken. Halveer de olijven en voeg ze na het inkoken toe. Bestrooi de kalfsoesters met peper. Bak het vlees in ca. 5-6 minuten goudbruin. Reken voor iedere kant ca. 2-3 minuten zodat het vlees mooi rosé blijft. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de oesters, eventueel in reepjes gesneden, met de tomatenolijvensaus. Bestrooi de saus met peterselie.

Voedingswaarde per persoon: 38 gram eiwit, 8 gram vet, 8 gram koolhydraten, 256 kilocalorieën.

Reageer op dit artikel