artikel

Koetjes en kalfjes, Oegstgeest

Horeca

Net om de hoek van hun hotel-restaurant De Beukenhof openden Erwin Rozendal en Jacky Weeber de moderne bistro Koetjes en Kalfjes. Het koeienthema is niet extreem doorgetrokken in het interieur, al staan hier en daar wat hippe koeienbeelden. Blauwgrijze exemplaren, gestippelde koeien of koeienhoorns aan de wand. Vers en eerlijk, is het motto van de keukenbrigade.

Chef-kok is Rob Hulsbosch (23), afkomstig van De Beukenhof. Daarvoor kookte hij bij Chapeau in Bloemendaal. Zijn rechterhand is Jira Chanta (30), Thaise van origine. Zij geeft een exotisch tintje aan de menu’s. De Aziatische is in Australië uitgeroepen tot ‘junior souschef of the year’. Waar het in De Beukenhof allemaal wat formeler aan toegaat, is de ambiance bij Koetjes en Kalfjes ongedwongen. Zo staat voor de gedeeltelijk open keuken een grote stamtafel. ‘Wel maken we gebruik van dezelfde leveranciers. En als het druk is kunnen we onderling gemakkelijker met het personeel switchen’, licht Jacky toe (foto). Zij neemt het management voornamelijk voor haar rekening. Gastvrouw en restaurantmanager is Flora Maas.

Geversstraat 63a. Tel. (071) 515 09 55. Capaciteit: 70 couverts; private dining 30; terras 20. Prijsindicatie: driegangenmenu vanaf €25,-. Geopend: di t/m zo vanaf 17.30 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel