artikel

Mango met pikante vanillesiroop en limoensorbet

Horeca

B>Ingrediënten: 450 gram suiker 4 limoenen 2 mango’s 2 eetlepels citroensap 100 ml droge witte wijn 6 druppels vloeibare suikervervanger 200 ml water 1 vanillestokjes 1 rode peper Bereidingswijze:Los de suiker op in 700 ml water. Kook 2 minuten door zodat de suiker goed is opgelost. Laat dit afkoelen. Rasp de schil van 1 schoongeboende […]

B>Ingrediënten:

  • 450 gram suiker
  • 4 limoenen
  • 2 mango’s
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 ml droge witte wijn
  • 6 druppels vloeibare suikervervanger
  • 200 ml water
  • 1 vanillestokjes
  • 1 rode peper

Bereidingswijze:Los de suiker op in 700 ml water. Kook 2 minuten door zodat de suiker goed is opgelost. Laat dit afkoelen. Rasp de schil van 1 schoongeboende limoen en pers de andere limoenen uit. Voeg rasp en sap toe aan de siroop. Roer goed door en giet het mengsel in een lage vriesbak. Laat dit minimaal 3 uur bevriezen en roer ieder uur even door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.

Schil de mango, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes of plakjes. Verwarm de witte wijn, met suikervervanger en water. Voeg het vanillestokjes, dat in de lengte is opengesneden toe en kook het geheel zachtjes 15 minuten door. Schep de rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes gesneden toe.

Voedingswaarde per persoon: 1 gram eiwit, 93 gram koolhydraten, 376 kilocalorieën.