artikel

West End, Hollum

Horeca

Waar op Ameland ooit de roemruchte discotheek West End stond, bevindt zich nu brasserie West End, op 200 meter van het strand. Eigenaar is Jan Oenema van bungalowpark Boomhiemke. Z’n park telt 200 huisjes en 450 stacaravans. Recent liet hij negen luxe beachvilla’s bouwen met pal daarnaast de brasserie.

Het rietgedekte pand is ingericht door de Arjan van Dijk Groep. Dat betekent een open keuken, een trendy interieur met handgemaakte verlichting, banken langs de wanden en een borrelhoek met hoge barkrukken, hoge banken en hoge tafels. ‘Een plaatje is het’, zegt Oenema lyrisch. ‘En het uitzicht is prachtig. Duinen, polder en in de verte het karakteristieke dorpje Hollum.’ Chef-kok André Siemelink (foto) komt van de vaste wal. Het laatst stond hij achter de kachel van restaurant Het Posthuis in Birdaard.

Badweg 38. Tel. (0519) 55 51 20. Capaciteit: 60 zitplaatsen; terras 80. www.boomhiemke.nl . Prijsindicatie: hoofdgerechten vanaf €16,25. ’s Winters geopend van do t/m zo om 17.00 uur; vanaf mei dagelijks om 11.00 uur.

Reageer op dit artikel