artikel

Wortelpaprikasoep met champignons

Horeca

Ingrediënten: 250 gram winterwortels 1 rode paprika ca. 8 champignons 1 eetlepel citroensap 0,75 l kruidenbouillon 1 eetlepel fijngesneden basilicum 1 mespunt cayennepeper Bereidingswijze:Schil de wortel en snijd ze in stukken van ca. 3 cm breed. Snijd de paprika in de lengte door. Verwijder met een dunschiller het velletje van de paprika. Snijd de twee […]

Ingrediënten:

  • 250 gram winterwortels
  • 1 rode paprika
  • ca. 8 champignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0,75 l kruidenbouillon
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 1 mespunt cayennepeper

Bereidingswijze:
Schil de wortel en snijd ze in stukken van ca. 3 cm breed. Snijd de paprika in de lengte door. Verwijder met een dunschiller het velletje van de paprika. Snijd de twee helften in stukken. Borstel de champignons schoon. Snijd een stukje van het steeltje en snijd de champignons in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes met citroensap.

Bereidingswijze:
Breng de bouillon aan de kook. Kook de wortels en paprika in ongeveer 8 minuten gaar. Pureer de wortel en paprika met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. Verhit de gepureerde soep en kook de champignonplakjes ongeveer 2 minuten. Roer tenslotte de basilicum en cayennepeper door de stevige soep.

Voedingswaarde per persoon: eiwt 3 gram, koolhydragen 3 gram, 24 kilocalorieën.

Reageer op dit artikel