artikel

Zalmforelfilet en prei uit de oven

Horeca

Ingrediënten: 800 gram zalmforelfilet zout 1 eetlepel mosterd 750 gram aardappels 500 gram prei 2 glazen droge witte wijn zout en versgemalen peper 2 eetlepels fijngehakte dille of peterselie Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Controleer of er graten in de visfilets zijn achtergebleven. Bestrooi de filet met een beetje zout en smeer […]

Ingrediënten:

  • 800 gram zalmforelfilet
  • zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 750 gram aardappels
  • 500 gram prei
  • 2 glazen droge witte wijn
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels fijngehakte dille of peterselie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Controleer of er graten in de visfilets zijn achtergebleven. Bestrooi de filet met een beetje zout en smeer ze dun met mosterd in. Snijd de geschilde aardappels in blokjes. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen.

Bereidingswijze:
Bedek de bodem van een langwerpige vuurvaste ovenschaal met de helft van de preiringen. Leg de visfilets erbovenop. Dek toe met de overgebleven prei. Giet de witte wijn in de schaal.

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Kook de aardappels in ongeveer 15-20 minuten gaar. Plaat, terwijl de aardappels koken, de vis in de oven en laat deze in ongeveer 20 minuten gaar worden. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets.

Giet het vocht uit de schaal in een kom. Gebruik een stamper om de afgegoten gare aardappels tot puree te stampen. Roer zoveel visvocht bij de puree dat er een smeuïge puree ontstaat. Breng de puree op smaak met zout en peper. Bestrooi de visschotel met dille of peterselie.

Voedingswaarde per persoon: 45 gram eiwit, 24 gram vet, 31 gram koolhydraten.

Reageer op dit artikel