artikel

Azzia, Rotterdam

Horeca

In de nieuwe woon- en werktoren De Witte Keizer in hartje Rotterdam zit Azzia: restaurant, bar en take away. Gasten kunnen lunchen, dineren, drinken, loungen en dansen. Bij binnenkomst waant de bezoeker zich in Azië. Een mix van antieke Chinese meubels, moderne materialen, een zwart plafond en warme kleuren zorgen voor een interieur dat enigszins mystiek aandoet.

Eigenaar en chef-kok Tim Kan bezocht diverse Aziatische restaurants, zowel in Nederland als in Azië. De diverse elementen die hem aanspraken, bracht hij samen in Azzia. ,,Voor Aziatische begrippen is dit een gedurfd concept, omdat het niet traditioneel is’’, zegt hij. Azzia is zeker geen wokrestaurant. De keuken is een mix van de oosterse wereld, waaronder Chinees, Indonesisch, Japans en Thais. Alle ingrediënten worden dagelijks vers ingekocht, waarbij veel groenten en specerijen rechtstreeks uit Azië worden ingevlogen. Samen met z’n partner Wai Kwan is de Rotterdammer uitbater van Azzia. Het stel richt zich op jongeren en tweeverdieners. Hiervoor runden ze Thais restaurant Blue Elephant in Gouda. Ook is Tim Kan intensief betrokken bij de sector Chinees-Indische restaurants van KHN.

Hang 33. Tel. (010) 280 06 28. www.azzia.nl. Capaciteit: 70 zitplaatsen; bar 60; terras 100. Prijsindicatie: driegangenmenu €20,-. Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur.

Reageer op dit artikel