artikel

Courgetteschotel uit de oven

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

    1 courgette

  • 2-3 rode uien, gepeld
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 12 zwarte olijven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de courgette en de ui in dunne plakjes. Leg in een ovenschaal dakpansgewijs rijen courgette en ui om en om. Snijd de takjes tijm en rozemarijn in kleine stukken en steek ze tussen de groenten. Verdeel er de knoflook en de olijven over. Besprenkel de groenten met olie en citroensap. Bestrooi het gerecht met zout en peper. Dek het gerecht af met aluminiumfolie. Bak in het midden van de oven de groenten in 30 minuten. Verwijder de folie en laat de groenten in nog 15-20 minuten bruin kleuren.

Reageer op dit artikel