artikel

Dauphine, Amsterdam

Horeca

In de voormalige Renault Garage bij station Amsterdam-Amstel zetelt tegenwoordig het trendy café-restaurant Dauphine, vernoemd naar het koddige automodel van Renault uit de jaren ’50. Het etablissement is hoog, licht en ruim van opzet. Toch heerst er een intieme sfeer, die geen afbreuk doet aan het industriële karakter van het gebouw.

Er is gewerkt met natuurlijke materialen, zoals hout en travertin. Dauphine bestaat uit een grote bar, zaal en entresol. Bezoekers kunnen er terecht voor ontbijt, lunch en diner. De horecagelegenheid voert een Franse brasseriekaart. Binnenkort opent de oesterbar, waar oesters ook per stuk verkrijgbaar zijn. In het monumentale gebouw huizen eveneens Het Financieele Dagblad, Business News Radio (BNR) en Sportcity. Wie ontbijt bestelt voor (minimaal) €7,-, krijgt er een verse krant bij. En het restaurant is op gezette tijden het decor voor live-uitzendingen van BNR. Dauphine is opgezet door Milène Hoving (l) en Charles Hollenkamp (r), ook eigenaar van café-restaurant Amsterdam. Kirke Wilson (m) is één van de vier bedrijfsleiders.

Prins Bernhardplein 175. Tel. (020) 462 16 46. www.caferestaurantdauphine.nl. Capaciteit: 210 zitplaatsen; terras 70. Prijsindicatie: hoofdgerechten van €9,75 tot €22,-. Geopend ma t/m vr vanaf 8.00 uur; za/zo vanaf 10.00 uur.

Reageer op dit artikel