artikel

Geen nieuwe CAO contractcatering per 1 april

Horeca

Er is geen nieuwe CAO voor de contractcatering vastgelegd. Gisteren hadden de bonden en de belangenvereniging Veneca de laatste gesprekken. Maar beide partijen zijn er nog lang niet uit. Er is zelfs geen nieuwe overlegronde gepland.

‘De gewenste ingangsdatum van de nieuwe CAO, 1 april, is niet gehaald en dat betreur ik ten zeerste’, zegt FNV-onderhandelaar Dick Koerselman tegen Misset Catering. Donderdag was de laatste gespreksronde in een serie van drie. Er is echter geen nieuwe datum vastgesteld om weer om tafel te gaan.

‘En dat is het venijnige. Ze hebben gezegd ‘Wij wachten wel af wat jullie achterban ervan vindt’ en dat vind ik onhandig van de Veneca.’ De FNV overlegt donderdag 6 april met haar leden. ‘Het is denk ik nog geen tijd voor acties, al hebben sommige leden dat al wel geroepen en is er ook een actiecomité opgericht.’

De vakbond wil van de contractcateraars onder andere meer zekerheid voor personeel bij contractwisselingen, een CAO met een looptijd van een jaar en twee procent loonsverhoging. ‘We hebben tijdens de laatste gesprekken wel goed gediscussieerd over de zekerheid bij contractwisselingen. De Veneca vindt echter dat ze met onze wensen te duur uit zijn.’

De onderhandelaar namens de Veneca, Irene Baltus (algemeen directeur Compass Group Nederland), was deze ochtend niet bereikbaar voor commentaar.