artikel

Landgoed Groenendaal, Heemstede

Horeca

Stijlvol eigentijds, zo wil ik het nieuwe interieur noemen’, zegt Hein Uitendaal sr over de gigantische renovatie van Landgoed Groenendaal. De voorbeelden die hij aanhaalt, zijn de zwart-wit geblokte marmeren vloer in het à-la-carterestaurant, de parketvloer in de grote zaal, de opvallende verlichting en de bijzondere bar.

Hein Uitendaal is de derde generatie die het in de bossen gelegen etablissement exploiteert. Z’n grootvader begon er al in 1917 mee. Zoon Hein, de vierde generatie, wil het horecabedrijf voortzetten. Junior heeft het diploma van de Middelbare Hotelschool op zak, werkte in verschillende functies in een Londens hotel en bij diverse horecabedrijven in Amsterdam en is nu drie jaar in functie op Landgoed Groenendaal.

De Uitendaals beschikken over een trouwe groep personeelsleden; meer dan de helft werkt er al tien jaar. Het team in vaste dienst bestaat uit achttien personen. Chef-kok Hans Martin geeft leiding aan de keukenbrigade. ‘Het niveau van de keuken? De betere middenklasse’, zegt Hein Uitendaal sr.

Groenendaal 3. Tel. (023) 528 15 55. www.landgoedgroenendaal.nl. Capaciteit: restaurant 40 zitplaatsen; terras 100; drie zalen voor totaal 200 personen. Prijsindicatie: driegangenmenu €30,-. Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel