artikel

Restaurant O, Maastricht

Horeca

Twee jonge koks die ervaring opdeden in toprestaurants als Beluga in Maastricht en Le Sapiche in Gulpen etaleren hun culinaire kunsten voortaan in restaurant O in de wijk Wyck. O staat voor water in het Frans (de l’eau). Jeroen Raes (r) en Dennis van der Meer willen hiermee aangeven dat zij zich voornamelijk richten op al het lekkers dat uit het water komt: fruits de mer, krab, kreeft en oesters, maar er is ook keuze voor vleesliefhebbers.

De Belgisch-Franse keuken brengt het duo met een hedendaags tintje. Jeroen: ‘We zijn gewend om te koken op niveau, maar willen ons niet op de top blindstaren. O moet een toegankelijke zaak voor iedereen zijn. Dat wil zeggen voor een betaalbare prijs een goed stukje eten op tafel brengen in de bekende Maastrichtse gezelligheid. ’t Swingt hier gewoon ’s avonds. We krijgen veel complimenten over het eten, maar zeker ook over de ambiance.’ Het interieur is zwart-wit met oranje accenten.

Rechtstraat 76. Tel. (043) 325 97 47. Capaciteit: 28 couverts; 6 barkrukken; terras 8 stoelen. Prijsindicatie: lunchmenu €20,-; viergangenmenu €38,-; vijfgangenmenu €45,-. Geopend di t/m vr vanaf 12.00 uur voor lunch en diner; za/zo vanaf 15.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel