artikel

Roergebakken lamsvlees

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 gram lamsvlees van de schouder, in kleine, dunne plakjes
 • maïzena
 • 2 eetlepels sojaolie
 • sesamolie
 • 1 theelpel verse, geraspte gemberwortel
 • peper en zout

Voor de saus

 • 2 dl bouillon

 • 5 eetlepels lichte sojasaus
 • 2 theelepels sherry
 • 3 theelepels sherryazijn
 • 3 theelepels suiker

Bereidingswijze:
Bestrooi de plakjes vlees met peper en zout. Haal ze door de maïzena en klop ze af. Verhit de sojaolie in een wolk. Verdeel het vlees in tweeën en bak het in ca. 2 minuten krokant. Haal het vlees uit de wok, schenk de olie eruit en doe het vlees terug in de wok. Bak het vlees even op, voeg de saus en de gemberwortel toe en laat het ca. 1 minuut doorkoken tot de saus licht gaat binden. Verdee het vlees over 4 borden en besprenkel het met sesamolie. Lekker met roergebakken lente-ui, groene asperges, taugé, tomaten en gekookte rijst.

Reageer op dit artikel