artikel

Broccoli Blues, Crawfish Fiesta, Sweet Basil

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 700 gram verse broccoli
  • 1 ui
  • 1 dl kippen- of groentebouillon
  • 200 gram rivierkreeftenstaartjes (gekookt)
  • 8 blaadjes verse basilicum of Thaise basilicum (indien verkrijgbaar)
  • 2 theelepels cajunkruidenmelange
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De harde stronk van de broccoli afsnijden, schillen en in stukjes snijden. Acht kleine broccoliroosjes apart houden en kort blancheren. Ui schillen en in stukjes snijden.

Olie in een soeppan verwarmen en de stukjes ui al roerende glazig laten worden. Broccoli erbij doen, goed roeren en bouillon en cajunkruidenmelange toevoegen. Hittebron verlagen en ruim 20 minuten laten pruttelen. Met een staafmixer of in een blender pureren. Terugdoen in de soeppan, geblancheerde broccoliroosjes toevoegen en nog 2 tot 3 minuten goed verwarmen. Vanaf de hittebron de gekookte rivierkreeftenstaartjes erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

Crème fraîche over voorverwarmde soepborden of soepkommen verdelen en met in stukjes gescheurde blaadjes verse basilicum garneren. Serveren met stokbrood, reepjes ciabatta of soepstengels met een vleugje knoflook.

Reageer op dit artikel