artikel

Hey Pete! Let’s Eat More Meat, Hot Sauce, Drinking Beer

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 kg dik bevleesde spareribs
 • 1,2 l groente- of kippenbouillon
 • 4 eetlepels ketjap (zoet)
 • 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 • 2 eetlepels vers citroensap
 • 1 eetlepel cajunkruidenmelange (voor vlees)
 • 3,5 dl Drie Hoefijzers Klassiek (of licht amber bier)
 • 2 tenen knoflook
 • 2 rode uien
 • 4 vleestomaten
 • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
 • 2 theelepels tabasco
 • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Dik bevleesde spareribs gedurende 45 tot 50 minuten in de bouillon garen. Eruit halen en goed laten afkoelen. Een marinade maken van 4 eetlepels olie, ketjap, cajunkruidenmelange, bier en uitgeperste tenen knoflook. De afgekoelde spareribs gedurende 2 uur hierin leggen en af en toe omkeren.

Rode uien en vleestomaten schillen. Zaadlijst en zaadjes uit de tomaat verwijderen en samen met de ui in blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een pan verhitten en ui en tomaat roerbakken. Hittebron verlagen, cajunkruidenmelange en 8 eetlepels van de gebruikte bouillon erdoor roeren en gedurende 30 minuten op een lage hittebron stoven. De saus vervolgens in een puntzeef zeven. Goed aandrukken tegen de zeefwand, terugdoen in de braadpan en tabasco en fijngeknipte bieslook erdoor roeren.

Naar smaak extra tabasco gebruiken en op smaak brengen met zout. Overtollige marinade verwijderen en de spareribs op de barbecue of onder een hete grill aan beide kanten goudbruin grillen. Af en toe omkeren. Na het grillen lichtjes met de overgebleven marinade bestrijken. Serveren met de iets afgekoelde saus, vergezeld van een gepofte aardappel met zure room en stokbrood. Een goed gekoeld glas Drie Hoefijzers Klassiek van huisbrouwerij De Beyerd uit Breda bij dit gerecht serveren.

Reageer op dit artikel