artikel

Hollandse garnalenkroket met tong- en kalfsreepjes

Horeca

Ingrediënten:

 • 1 Hollandse Garnalenkroket(60 gram)
 • 50 gram kalfsreepjes
 • 50 gram tong ofsoortgelijke visreepjes
 • 50 gram zwarte lintpasta
 • 30 gram wortel
 • 30 gram courgette
 • 30 gram prei
 • 10 cc Noilly Prat(erg droge vermout)
 • 30 cc slagroom ongezoet
 • 4 steeltjes bieslook
 • 3 takjes kervel
 • klontje roomboter
 • peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd van de prei, de wortel en de courgette luciferdikke jullienne van minimaal5cm lengte. Kook de slagroom met de Noilly Prat in tot sausdikte en kookondertussen de lintpasta beetgaar in water met zout naar smaak. Voeg dande tong en/of kalfsreepjes bij de saus en kook het vlees en de vis gaar inhooguit 2 minuten.

Blancheer de lintgroenten kort in kokend water. Snijd bieslookringetjes en mengdeze door de pasta met een paar druppels olijfolie. Draai een nestje van de pastaen leg dit op het bord. Plaats de lintgroenten een beetje opgedraaid naastde pasta.

Breng de saus op smaak met zout en peper en roer er het klontje boter door;hierna niet meer koken. Schep de vlees- en visreepjes met een beetje saus naastde groenten en de pasta en garneer met de takjes kervel.

Reageer op dit artikel