artikel

In kruidenkorst gebraden lamsfilets met risotto van geitenkaas en salie

Horeca

Ingrediënten:

 • 4 lamsfilets
 • olijfolie
 • boter
 • mosterd
 • crepinette (netje van varkensdarm)
 • 4 sneden oud brood
 • rozemarijn, tijm, bladpeterselie,
 • knoflook
 • zout/peper.
 • 250 gr risottorijst
 • sjalotje
 • witte wijn
 • kippenbouillon (ca. 75 cl)
 • salie
 • Président Palet de Chèvre 120 gr

Risotto met geitenkaas en salie:
250 gr risotto even onder de kraan afspoelen, sjalotje snipperen en aanfruiten in een open pan met olijfolie, vervolgens risotto erbij, voorzichtig roeren en afblussen met een beetje witte wijn. Doe er een deel warme kippenbouillon bij en laat dit koken, blijf roeren zodra het vocht van de kippenbouillon verdampt is voeg je er weer kippenbouillon aan toe totdat de risotto gaar is, peper en zout erbij. Doe er als laatste de gesneden salie en blokjes Président Palet de Chèvre doorheen en klaar is de risotto. Risotto mag best wat vochtig/nattig zijn.

Lamsfilet in kruidenkorst:
De lamsfilets aanbraden in olie en boter totdat hij mooi bruin is, haal de lamsfilets uit de pan en doe er peper en zout over. Smeer de bovenlaag van de lamsfilets in met mosterd, vervolgens het kruidenmengsel voor de korst erop en pak ze in een stukje crepinette. Doe de lamsfilets in de oven op 180 graden ongeveer 4 min, even laten rusten en vervolgens nog 1 minuut terug in de oven.

Voor de kruidenkorst:
4 sneden oud brood zonder korst doordraaien in de keukenmachine met fijn¬gesneden rozemarijn, tijm, bladpeterselie en knoflook, als het is doorgedraaid vermengen met wat olijfolie en peper en zout.

Reageer op dit artikel