artikel

Nanny Goat Cheese, Jazz Waltz, Salde, Funny Honey

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

  • 8 plakjes ronde zachte geitenkaas (1,5 tot 2 cm dikte)
  • 4 eetlepels bloemenhoning (of tijmhoning)
  • 25 gram rucola
  • 50 gram kropsla
  • 25 gram frisée
  • frambozen- of kriekdressing
  • 75 gram gemengde nootjes (ondermeer pistachenootjes, pijnboompitten)
  • sprietjes verse bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Steeltjes van de rucola verwijderen en kropsla in gelijkmatige stukjes scheuren. Samen met de andere sla afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Een dressing maken van 1 dl Framboise (frambozenbier) of 1 dl Kriek (kersenbier) en 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie. Goed met een staafmixer mengen en op smaak brengen met peper en zout. Geitenkaas met bloemenhoning besmeren en onder een hete grill plaatsen tot de kaas lichtjes gaat smelten.

De goed uitgelekte sla (eventueel in een sla centrifuge drogen) samen met de dressing over dessertborden verdelen en de geitenkaasjes hierop leggen. Garneren met gemengde nootjes en sprietjes bieslook, vergezeld van stokbrood of ciabatta.Han HidalgoJazzcookin

Reageer op dit artikel