artikel

Poffertjes van spinazie met artisjok, jonge sjalotjes en rode biet

Horeca

Ingrediënten:

 • 300 g wilde spinazie
 • 2 eieren
 • 75 ml melk
 • 85 g bloem
 • 1 g baksoda
 • 100 g sjalotjes
 • olijfolie
 • 2 artisjokken
 • citroen
 • 2 rode bietjes
 • boter

Bereidingswijze:
Was de spinazie. Haal deze kort door kokend water zodat ze alleen slinkt maar niet gaart. Laat snel afkoelen en uitlekken. Doe de spinazie met de eieren, melk, bloem en baksoda in de keukenmachine. Draai alles fijn.

Bak dit in een poffertjespan tot ‘poffertjes’.Maak de sjalotjes schoon. Snijd ze in vieren. Bak lichtbruin in olijfolie. Maak de artisjokken schoon. Kook ze in water met citroen. Haal het ‘hooi’ weg. Snijd in fijne stukjes. Kook de bietjes. Snijd deze in dunne plakjes.Meng de sjalot met artisjok, verwarm deze in boter. Maak op zoals op de foto.

Reageer op dit artikel