artikel

Ravioli gevuld met geitenkaas en gevogelte met tomatenchutney en basilicumschuim

Horeca

Ingrediënten:

 • 1 pakje wontonvellen
 • 1 flinke kipfilet
 • 100 gr Président Chèvre Frais
 • 2 dl room
 • 2 eidooiers
 • zout/peper
 • 4 pommodori tomaten
 • 1 sjalotje
 • ½ bos basilicum
 • 3 dl melk
 • 1 bos rucola

Vulling van de ravioli:
Neem de kipfilet en snij deze in blokjes; doe deze in de keukenmachine en draai deze door tot een gladde farce. Snij de 100 gr geitenkaas ook in blokjes en voeg dit bij de kippenfarce met 2 dl room en draai dit door gedurende 30 seconden; peper en zout erbij en de vulling voor de ravioli is klaar.

Pak de wontonvellen en leg ze uit op een werkbank, smeer ze in met eidooier en leg een klein beetje vulling in het midden, leg er een ander wontonvelletje op en druk de zijkanten voorzichtig aan. Om een mooie ronde ravioli te maken steek je ‘m uit met een ronde steker, leg ze op een bordje en doe ze in de vriezer. Ze zijn klaar voor gebruik. Bereiding: 5 minuten pocheren in water van ca. 90 graden.

Tomatenchutney:
Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook, zorg dat je ook een bak met ijswater in de buurt hebt staan. Maak met een mesje een klein kruisje boven in de tomaten. Doe ze een paar seconden in het kokende water en vervolgens in de bak met ijswater. Met een klein mesje ontvel je nu de tomaten, halveer ze en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snij de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een bak. Snipper 1à 2 sjalotjes en doe deze in een klein steelpannetje met wat olijfolie en laat dit rustig garen. Meng dit vervolgens met de tomaten en wat peper en zout en een paar druppels balsamico azijn.

Pak een mooi bord, leg een steker in het midden vul deze met de tomatenchutney en druk het goed aan, steker omhoog en je hebt een mooi tomatentaartje.

Schuimige basilicum saus:
3 dl melk verwarmen, tegen de kook aanbrengen, voeg er een halve bos basilicum aan toe, doe dit mengsel met wat peper en zout in de keukenmachine, zeven en voor gebruik een beetje opschuimen net als bij cappuccino met een staafmixer.

Reageer op dit artikel