artikel

Videopresentatie Bi-j Siem

Horeca

De zaak zoals Hendrik-Jan Reinders die anderhalf jaar geleden in gedachten had, staat. ‘Bi-j Siem’ is een buitengewoon bedrijf geworden in hartje Nederweert. Het dorp loopt uit voor de zaak van Reinders. De borrel op Koninginnedag trok 1.000 bezoekers, voornamelijk uit Nederweert en de omliggende kerkdorpen. De historische kracht van Bi-j Siem is volgens Reinders […]

De zaak zoals Hendrik-Jan Reinders die anderhalf jaar geleden in gedachten had, staat. ‘Bi-j Siem’ is een buitengewoon bedrijf geworden in hartje Nederweert. Het dorp loopt uit voor de zaak van Reinders. De borrel op Koninginnedag trok 1.000 bezoekers, voornamelijk uit Nederweert en de omliggende kerkdorpen.

De historische kracht van Bi-j Siem is volgens Reinders groot. Ooit was dit een café annex winkel. Veel dorpsbewoners hebben er herinneringen liggen. Ze willen weten hoe Reinders met hun ‘cultureel erfgoed’ is omgesprongen. De reacties zijn positief. Niet zo gek, want Reinders heeft ervoor gekozen het pand uit 1659 zoveel mogelijk in oude stijl terug te brengen. In het pand vallen de vele originele details op, zoals de bakelieten stopcontacten en draaischakelaars, de oorspronkelijke toog en de antieke kassa.

Zijn gasten wil hij vooral verrassen. Niet alleen met de talloze originele details – zo beschikt Siem over een ‘geheim kamertje’ voor verliefde stelletjes, een nog werkende originele waterput, eeuwenoude gewelfkelders voor wijnproeverijen – ook culinair. Reinders wil laagdrempelig zijn qua prijs, met een culinaire ‘touch’ .