artikel

In de oven gegaarde tongfilet met een dakje van hollandse garnaaltjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • g dikke Noordzeetongfilets
 • 0,5 dl. olijfolie extra vierge
 • 120 g soezenbeslag
 • 3 pomodori
 • 100 g Hollandse garnaaltjes
 • 0,5 bosje basilicum
 • 120 g wilde spinazie
 • 0,5 dl. Olijfolie, extra vierge
 • 12 st Frieslander aardappel
Basilicum beurre Blanc
 • 2 dl room
 • 1 dl witte wijn
 • 0,1 dl witte wijn-azijn
 • 20 g boter
 • 0,5 bos basilicum
 • 0,1 dl olijfolie, extra vierge

Bereidingswijze:
Leg de tongfilets op de bakplaat. Besmeer ze met olijfolie en voeg eventueel zout toe.Zie voor het bereiden van het soezenbeslag de Tip van de Meester. Snijd de tomaten. Hak ze in stukjes tot een concassé.

Meng 120 g soezenbeslag met de garnaaltjes, gehakte basilicum en tomaatconcassé. Leg dit op de tongfilet. Bak in de oven op 180 graden ca. 7 minuten. Wok de spinazie. Bak aan met olijfolie. Schil de aardappel. Snijd in blokjes. Blancheer deze. Grill er een ruitmotief op.

Kook voor de basilicum beurre blanc room tot helft in. Kook wijnazijn en witte wijn in tot een derde. Meng met de room. Maak de basilicum fijn met de staafmixer. Monteer met boter en basilicum. Maak op zoals op de foto. Bedruppel het bord met de beurre blance en olijfolie.

Reageer op dit artikel