artikel

Met rijst gevulde tomaten

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 grote vleestomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 gram basmatirijst
  • 15 gram verse munt, fijngesneden

Bereidingswijze:
In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten kort roosteren. Op snijplank laten afkoeken en grof hakken. Kroontje en plakje van bovenkant van tomaten halen. Dun plakje van onderkant snijden, zodat ze beter blijven staan. Tomaten met theelepel uithollen (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Binnenkant van tomaten met zout, peper en mespunt suiker bestrooien.

In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 3 minuten fruiten. Tomatenpuree, komijn en kaneel door uimengsel roeren en 1 minuut meebakken. Rijst toevoegen en geheel door en door verwarmen. Rijstmengsel pittig op smaak brengen met zout en peper. Pijnboompitten en munt erdoor scheppen. Tomaten hoog opvullen met warme rijstmengsel.

Reageer op dit artikel