artikel

Tomaattimbaaltjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 450 gram Tasty Tom tomaten
  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75 gram pecorino geraspt
  • 4 timbaatljes of éénpersoons soufflévormpjes

Bereidingswijze:
Tomaten schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Brood van korst ontdoen en fijn verkruimelen. Kruiden van takjes rissen en fijnsnijden. In kom tomatenplakjes mengen met broodkruim, knoflook en driekwart van de kruiden. Op smaak brengen met peper.

In grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten. Helft van tomatenmengsel over bodem verspreiden en aan beide kanten bakken. Overdoen op bord. Nog 2 eetlepels olie verhitten en rest van tomaten op zelfde manier bakken.

Ovengrill voorverwarmen. In timbaaltjes laagje kaas doen. Helft van tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bestrooien met helft van resterende kaas. Rest van tomaten erop doen en iets aandrukken. Rest van kaas erover verdelen.

Timbaatljes onder grill zetten en bovenkant in 2 minuten goudbruin laten kleuren. Glad mes langs rand van vormpjes halen en inhoud voorzichtig op vier borden storten. Achtergehouden kruiden rondom strooien.

Reageer op dit artikel