artikel

Tomatentaart met zoete ui

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 4-6 trostomaten
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 50 gram couscous
  • 1 grote zoete ui

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Bladerdeeg op werkvlak laten ontdooien. Tomaten in plakken snijden en pitjes en vocht er zo veel mogelijk uitsnijden. Tomaatringen op keukenpapier droogdeppen. Eieren loskloppen met crème fraiche, tijm, mespunt, suiker, 1 theelepel zout en peper. Geraspte kaas door eimengsel roeren.

Taartvorm met bladerdeeg bekleden. Couscous over deegbodem strooien. Uiringen over deegbodem verdelen, tomaatringen erop leggen. Eimengsel in taartvorm schenken en vorm in het rond heen en weer bewegen, zodat eimengsel egaal verdeeld is.

Taar in midden van oven in 30-35 minuten gaarbakken. Lekker met een groene kruidige salade.

Reageer op dit artikel