artikel

Aangenaam, Haarlem

Horeca

Jasper Goedhart en Benita Croeze proberen zo verantwoord mogelijk te ondernemen. ‘Het hout van de vloer en banken is FSC-gekeurd, we werken met groene stroom, gebruiken ecologische reinigingsmiddelen, verf op waterbasis en gerecycled toiletpapier. Het servies, de kaarsenstandaards en een deel van het glaswerk zijn gekocht in Fair Trade-zaken’, licht de eigenaar toe. Ook wat betreft de menukaart is alles gebaseerd op eerlijke producten.

‘Elke maaltijd is verantwoord. Ons motto is: aangenaam voor mens, dier én milieu. Dat betekent scharrel- en biologisch vlees op het bord, vis uit de Viswijzer en uiteraard is de groente van biologisch dynamische origine. Verder serveren we Max Havelaar-koffie, de chocolade van Tony Chocolonely, Wellwater, biologische sappen en wijnen en ecologisch Limburgs Land-bier. De reden? We willen de wereld iets beter achterlaten dan hij is.’ Alleen cola en sterke drank zijn er niet in een bio-variant. 5 procent van de winst gaat terug naar goede doelen en de gasten kunnen aangeven welke dat zijn. De kok is Arno Hillebrand.

Kleine Houtstraat 105. Tel. (023) 531 74 03. www.aangenaametenendrinken.nl Capaciteit: 48 zitplaatsen; terras 10. Prijsindicatie: hoofdgerechten €11,- à €18,-. Geopend di t/m zo 11.00-23.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel