artikel

Aardappelsalade met rucola en parmaham

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg Lady Christl aardappels
  • 150 ml vetvrije Griekse yoghurt
  • 1 groene appel, bijvoorbeeld Granny Smith
  • 150 gram rucola
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 200 gram parmaham
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel olijfolie extra vierge

Bereidingswijze:
Boen de aardappels schoon, maar laat de schil zitten. Snijd de aardappels in dikke plakken en kook deze in een pan met een bodempje kokend water en zout in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en laat de plakken uitdampen.

Klop intussen een sausje van de yoghurt met de mayonaise en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze met de saus door de warme aardappelplakken. Laat het mengsel een beetje afkoelen.

Scheur de rucola in grove stukken en schep de helft van de rucola met de kappertjes door de aardappel. Verdeel de aardappelsalade over vier borden, drapeer op elk bord enkele plakken parmham en sprenkel wat olijfolie over de ham. Garneer de salade met de rest van de rucola.

Reageer op dit artikel