artikel

Ananas met kokosijs

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 150 ml kokosmelk
  • 80 gram suiker
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 50 ml Pina Colada
  • 1 verse ananas
  • 50 gram gemalen kokos

Bereidingswijze:
Breng de slagroom met de melk aan de kook. Meng de kokosmelk met de suiker en de honing. Voeg geleidelijk en al roerend het slagroommengsel bij het kokosmengsel. Schenk dit terug in de pan en verwarm het door (maar het mengsel mag niet koken).

Schenk het romige kokosmengsel in een koude kom en klop het ca. 5 minuten. Roer de likeur erdoor en schenk het koude mengsel in de ijsmachine, draai het net zo lang todat er een gladde crème ontstaat. Laat het ijs nog ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

Snij de ananas in de lengte in vier parten en verwijder de kern. Hol de ananas uit en snij het vruchtvlees in stukjes. Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan goudbruin en laat het afkoelen. Serveer de ananasstukjes en het ijs in de parten ananas. Garneer met de kokosrasp.

Reageer op dit artikel