artikel

Gevulde rettichs

Horeca

Ingrediënten:

 • 2 rettichs
 • 50 g boter
 • 75 g geraspte kaas
 • 2 fijngehakte sjalotten
 • 1 el fijngeknipte peterselie
 • 4 el fijngeknipte bieslook
 • 1/2 rode paprika
 • 50 g kleingesneden ham
 • 1 fijngeprakt hardgekookt ei
 • zout, peper
 • paar druppels citroensap
 • mespunt cayennepeper.

Bereidingswijze:
Was de rettich en schil hem dun. Snijd het bovenste kapje eraf en hol hem voorzichtig uit met een grapefruitmesje of met een appelboor. Meng de zachte boter met alle overige ingrediënten en het uitgeholde gehakte vruchtvlees tot een egale massa. Maak dit lekker op smaak. Doe het mengsel in een spuitzak met een grove spuitmond en spuit het in de uitgeholde rettichs. Laat de vulling minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd de rettich voor het serveren in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en serveer hem als borrelhapje.

TIP: serveer de gevulde rettich als koud voorgerecht, snijd dan de wortel doormidden, hol hem uit en spuit de vulling op de vier helften.

Reageer op dit artikel