artikel

Grietbot op groene asperges met een beurre blanc citroensaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 640 g grietbotfilet 20 asperges, groen 25 g boter 55 g ansjovisfilet 1 dl olijfolie, extra vierge 1 dl beurre Blanc 30 g citroen 120 g spiering 20 g bloem 2 dl olijfolie, extra vierge Bereidingswijze:Controleer de grietbotfilet op graatjes en velletjes en verwijder deze. Dep de vis droog. Rooster ze […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 640 g grietbotfilet
  • 20 asperges, groen
  • 25 g boter
  • 55 g ansjovisfilet
  • 1 dl olijfolie, extra vierge
  • 1 dl beurre Blanc
  • 30 g citroen
  • 120 g spiering
  • 20 g bloem
  • 2 dl olijfolie, extra vierge

Bereidingswijze:
Controleer de grietbotfilet op graatjes en velletjes en verwijder deze. Dep de vis droog. Rooster ze aan één zijde in een anti aanbak-pan.Schil het onderste deel van de groene asperges. Kort ze in. Kook beetgaar. Verwarm ze in gesmolten roomboter.

Blender de ansjovisfilets en de olijfolie. Zeef het geheel.Verwarm de beurre Blancsaus. Voeg rasp van een citroen toe.Ontdoe de spiering van de kop. Bebloem de vis. Klop af. Frituur in de olijfolie.Leg de groene asperges op het bord. Leg hierop de grietfilet en daarop een paar spieringen.Lepel de beurre Blancsaus om het gerecht. Druppel wat ansjovisolie in de saus.

Reageer op dit artikel