artikel

Koude soepen voor warme dagen

Horeca

Verfrissende, koude en lichtverteerbare soepen laten zich vooral op warme dagen meer dan uitstekend smaken. Omdat de kans op nog een lange, hete zomer alsmaar toeneemt, vindt u hier naast een verrukkelijke variatie op de oer-gazpacho ook nog eens vier andere koude soepen. Van oorsprong is de gazpacho een koude soep van tomaat, paprika en […]

Verfrissende, koude en lichtverteerbare soepen laten zich vooral op warme dagen meer dan uitstekend smaken. Omdat de kans op nog een lange, hete zomer alsmaar toeneemt, vindt u hier naast een verrukkelijke variatie op de oer-gazpacho ook nog eens vier andere koude soepen. Van oorsprong is de gazpacho een koude soep van tomaat, paprika en komkommer. Maar wij maken er één op basis van geroosterde paprika’s, een ander met biet en komkommer en ook nog eentje op basis van witte druiven en komkommers. Als extraatje staan er ook nog twee koude soepen met zomerfruit tussen, die smaken als toetje extra lekker.

  • Geroosterde paprikasoep
  • Rode bietensoep met komkommer en kip
  • Gazpacho blanco
  • Aardbeiensoep met crème fraîche
  • Kersensoep met kaneelcrème
  • Reageer op dit artikel