artikel

Kwarktaart met frambozen

Horeca

Ingrediënten voor 8 punten

  • 1 pak lange vingers
  • boter voor het invetten van de vorm
  • 8 blaadjes gelatine
  • 500 gram frambozen
  • 2 eetlepels frambozen limonadesiroop
  • 3 dl melk
  • 500 gram magere kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze:
Verdeel de lange vingers over de bodem en eventueel zijkant van een beboterde springvorm. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Pureer de aardbeien en/of frambozen met de limonadesiroop (bewaar 12 mooie aardbeien of frambozen om te garneren)in een keukenmachine of met de staafmixer.

Maak de melk warm en los hierin de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat de melk afkoelen tot deze dik begint te worden. Roer de kwark los en meng deze met het citroensap, de melk, de suiker en de vruchtenpuree.Schenk het mengsel in de springvorm en laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de achtergehouden frambozen of aardbeien en snij de taart in punten.Dit gerecht bevat circa 50 gram fruit per persoon.

Reageer op dit artikel