artikel

Milkshake van frambozen met spinnenwebflensjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 5 dl ijskoude halfvolle melk
  • 1 eetlepel zachte margarine
  • 150 g frambozen

Bereidingswijze:
Doe de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek er het ei boven. Roer het ei door de bloem en voeg beetje voor beetje 2½ dl van de melk toe. Verhit intussen de margarine in een grote koekenpan. Doe het beslag over in een spuitflesje (voor poffertjes).

Spuit een wirwar van beslag in het hete vet (flesje boven pan goed heen en weer bewegen). Bak goudbruine spinnenwebflensjes. Keer ze halverwege om. Houd de gebakken flensjes warm. Bak dan de volgende.

Pureer de frambozen in een keukenmachine, blender of met de staafmixer. Schenk er langzaam – al draaiend – de rest van de ijskoude melk bij. Blijf net zolang mixen tot de shake schuimig is. Voeg onder het mixen eventueel een beetje mineraalwater toe. Serveer meteen in een hoog glas. Bestrooi de bijzonder gevormde flensjes met poedersuiker en serveer ze bij de milkshake! Per persoon ongeveer 75 gram fruit.

Reageer op dit artikel