artikel

Oosterse tonijn-krabsalade

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 200 gram gele rijst
 • visbouillon
 • 3 lente-uitjes
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 200 gram maïskorrels
 • 1 groene paprika
 • 200 gram surimisticks of krabvlokken
 • 1 blikje tonijjn naturel (ca. 180 gr.)
 • 1 kleine of 1/2 Chinese kool
 • 1 citroen

Voor de dressing:

 • 1 rode peper
 • 1 teentje knoflook
 • 5 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 eetlepel gehakte koriander
 • 1 theelepel honing
 • 1 eetlepel sojasaus

Bereidingswijze:
Kook de rijst met de bouillon. Giet de rijst af en laat deze afkoelen. Snijd de uitjes in schuine stukjes van 1 cm. Roerbak ze 2 minuten in de zonnebloemolie. Giet de maïskorrels af. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in kleine blokjes. Snijd de surimisticks in stukjes of haal de krabvlokken iets uit elkaar. Giet de tonijn af. Haal de bladeren van de Chinese kool los.

Bereidingswijze:
Schep de lente-uitjes, maïs, paprikablokjes en de vis door de rijst. Halveer de peper voor de dressing. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Meng deze samen met de geperste knoflook met de andere ingrediënten tot een dressing. Schep deze luchtig door de salade. Serveer de salade op Chinees koolblad en garneer met partjes citroen.

Reageer op dit artikel