artikel

Pakhuys, Alkmaar

Horeca

In een pakhuis uit de negentiende eeuw, op een steenworp afstand van het Waagplein, opende hotel/restaurant/lounge Pakhuys. De zes hotelkamers zijn door wijn geïnspireerd en vernoemd naar druivensoorten. De gasten overnachten in Pinot Noir, Fleurie of Beaujolais en worden verwelkomd met een flesje wijn. Het restaurant serveert geen traditioneel menu.

‘Op onze kaart staan enkel kleine gerechten, mooi gepresenteerd. Een diner is een kleine proeverij’, zegt Trudy van der Hulst. Volgens de gastvrouw is Pakhuys het eerste restaurant in Alkmaar dat gebruikmaakt van de Enomatic, een tapsysteem voor wijnen waarbij een geopende fles tegen oxidatie wordt beschermd tot ruim drie weken na de opening. ‘Hierdoor kan de gast bij ons ook exclusieve en bijzondere wijnen per glas drinken, waaronder een Mouton Rothschild.’

De wijnen worden niet gestald in een wijnkelder, maar bevinden zich op de wijnzolder. Op de foto (vlnr) Trudy van der Hulst, assistent bedrijfsleider Ruben Vis, directeur/eigenaar Pieter Beermann en kok Martijn van Beek (de voormalige chef van De Gastronoom in Limmen). Hotelmanager Maaike Brugman is afwezig.

Pieterstraat 1. Tel. (072) 520 25 00. www.pakhuys.nl. Capaciteit: 6 kamers; restaurant 85 zitplaatsen; terrasboot 30. Prijsindicatie: kamers €69,50 tot €149,-; tweegangenlunchmenu €15,- incl. koffie. Hele jaar geopend.

Reageer op dit artikel