artikel

Schuimomelet met blauwe bessen

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram blauwe bessen
  • 4 eieren
  • 25 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gram boter
  • poedersuiker

Bereidingswijze:
Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en vanillesuiker schuimig en dik. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel het eimengsel luchtig door het eiwit. Verhit de boter in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan, leg er een deksel op en bak de omelet op een matige stand totdat deze stevig en goudbruin is. Laat de omelet halverwege op de deksel glijden. Zet de pan er omgekeerd op en keer het geheel zodat de andere kant ook lichtbruin kan worden. Serveer de omelet op een schaal of bord, verdeel de blauwe bessen erover en bestrooi met poedersuiker.

Variatietips:

  • Meng eens 1 eetlepel bessenlikeur door het dooiermengsel.
  • Vervang poedersuiker eens door geschaafde amandelen die goudbruin geroosterd zijn in een droge hete koekenpan.
Reageer op dit artikel