artikel

Taartje van yoghurtijs

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 500 ml yoghurtijs naturel
  • 4 plakjes cake
  • 100 ml honing
  • 100 gram frambozen
  • 4 kleine souffléschaaltjes

Bereidingswijze:
Laat het yoghurtijs een klein beetje zachter worden en verdeel het over de vier schaaltjes. Druk het ijs aan, zodat de bodem goed gevuld wordt. Leg op de lek schaaltje een plakje cake en snijd de cake rondom bij, zorg dat het hele schaaltje bedekt is. Druk de cake goed aan en zet de schaaltjes ijs terug in de diepvries, laat ze minimaal 15 minuten staan.

Dompel de schaaltjes ijs even onder in een bak met heet water en snijd met een mes het ijstaartje aan de zijkanten los. Leg een bordje op de bovenkant en keer het geheel, zodat de ijstaartjes uit de vorm glijden. Verwarm intussen de honing 45 seconden in de magnetron, schenk de warme honing over de taartjes en garneer met frambozen.

Reageer op dit artikel