artikel

Citaten Clément Hoedemakers

Horeca

‘De wens om een restaurant te hebben, is bij veel mensen aanwezig. Sommigen romantiseren het. Ze zien alleen het gezellige, weten niet wat achter de schermen gebeurt. Voordat het eten echt op tafel staat, is het hard werken. Toch heb ik het er graag voor over. Ik vind mijn vak als kok en eigenaar van […]

clement hoedemakers‘De wens om een restaurant te hebben, is bij veel mensen aanwezig. Sommigen romantiseren het. Ze zien alleen het gezellige, weten niet wat achter de schermen gebeurt. Voordat het eten echt op tafel staat, is het hard werken. Toch heb ik het er graag voor over. Ik vind mijn vak als kok en eigenaar van een restaurant nog steeds romantisch. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt.’

‘Voor mij geen technische hoogstandjes als mousses en terrines. Ik werk graag met pure producten en laat ze in hun waarde. Ze moeten herkenbaar zijn. Werken met exclusieve producten als kreeft zit er voor mij niet in, dat is te duur. Maar scampi is net zo lekker.Soepen en salades zijn mijn specialiteit, zeggen mijn gasten. In de salades verwerk ik verschillende soorten sla. Allemaal vers en fatsoenlijke porties, geen toefje sla op het bord.’

‘Recepten zitten min of meer in mijn hoofd. Prijzen van ingrediënten weet ik zo niet. Ik reken niet, ik koop in op gevoel. Ik heb wel een richtlijn in mijn hoofd. Twee keer per week ga ik naar de ISPC in Luik of de Makro in Nuth. Dan kijk ik wat er is en daarmee stel ik een menu van viergangen samen dat ik voor €32,50 verkoop. Met die prijs houd ik rekening. Als het vlees voor het hoofdgerecht iets te hoog uitvalt, compenseer ik dat met de producten voor in het voorgerecht.’

‘Nu ik wat ouder word, zou ik graag wat meer comfort willen voor mijzelf en mijn gasten. Nieuwe toiletten en een grotere keuken met meer werkgemak. Ook zou ik meer couverts willen draaien. Maar aan de andere kant: ik zit hier goed. Mijn restaurant ligt in een mooie omgeving. Het zou jammer zijn als ik hier ooit weg zou gaan omwille van meer omzet.’

Bekijk hier vier toprecepten van Clément Hoedemakers:

Knoflooksoep

Kastanjetiramisu met mascarpone, amarettocrème, vanille ijs

Torentje van kalfszijlende, gebakken scampi, gegrilde st. Jacobsschelpen

Gemengde salade met wilde duivenborstfilet

Reageer op dit artikel