artikel

Dims, Hooglanderveen

Horeca

dimsEetcafé dimS in Hooglanderveen, een klein dorp aan de rand van Amersfoort, wordt gerund door Astrid de Vré en haar zwager Vincent de Vries. ‘Het is een project waar we nu al twee jaar mee bezig zijn’, zegt de jonge onderneemster (27). ‘Het is een nieuw pand, gebouwd op de locatie van een oude smederij. Vandaar de naam dimS. Als je het achterstevoren leest, staat er Smid.

Het etablissement heeft de stijl van een oude schaapskooi, met een moderne glazen voorpui. Eigenlijk is het hele interieur een combinatie van modern en oud. Een betonlook-wand met aan weerszijden roestige platen en een grote, robuuste bar in een donkere houtkleur, maar met een trendy voorkant. Volgens de uitbaatster is het concept laagdrempelig. Met klassieke eetcafégerechten, maar ook specialiteiten als saltimbocca, eendenborst, gegrilde kip of runderribstuk. Het bargedeelte moet een ontmoetingsplek worden voor de bevolking van Hooglanderveen. De mensen kunnen ook een hapje eten aan de bar. Volgend jaar krijgt dimS er nog een groot terras bij.

Heideweg 2a. Tel. (033) 253 51 13. www.eetcafedims.nl
Capaciteit: 53 zitplaatsen; bar 13; terras 25. Prijsindicatie: broodjes €2,75 tot €8,50; hoofdgerechten €13,75 tot €19,50. Geopend vanaf 12.00 uur; za/zo vanaf 15.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel