artikel

Gehakt pindaballetjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 cm verse gember
 • 1 Spaanse rode peper
 • 1 limoen
 • 1 ui
 • 40 gram ongezouten pinda’s
 • 1 1/2 theelepel gehakte knoflook
 • zout, peper
 • 150 gram half om half gehakt
 • 1 ei
 • 2 theelepels suiker
 • arachide-olie voor frituren
 • bloem voor bestuiven

Bereidingswijze:
Schil de gember en rasp hem fijn. Halveer de peper en verwijder de zaadlijst. Halveer de limoen en pers een helft uit. Pel de uie en snijd hem in stukjes. Hak de pinda’s fijn met de knoflook, gember, rode peper, limoensap en de ui.

Meng het gehakt met het ei en het pindamengsel. Voeg 1/2 theelepel zout en de suiker toe. Draai van het mengsel ca. 10 gehaktballen met een doorsnede van ca. 2 1/2 cm. Verhit de olie tot ca. 180 graden celsius. Rol de balletjes door de bloem en frituur ze in ca. 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken.

Reageer op dit artikel