artikel

Knoflooksoep

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 bollen knoflook
 • 50 g uien
 • 10 g provençaalse kruiden
 • 10 cc olijfolie
 • 1 l runderbouillon, kant-en-klaar
 • 3 g peper en 2 g zout
 • 5 cc dessertwijn
 • 15 g knoflookcroutons
 • 1/20 bos pimpernel
 • 1/20 bos bieslook
 • 1/20 bos peterselie
 • 30 g ui, rood

knoflooksoepBereidingswijze:
Pof de knoflook in de schil in de oven op 225 graden Celsius tot ze zacht/puree zijn.Fruit de uien en de provençaalse kruiden aan in de olijfolie. Voeg de gepofte knoflook met schil toe en fruit ze kort mee. Voeg de runderbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.Pureer de soep en passeer ze. Breng op smaak met peper, zout. Voeg dessertwijn toe als smaakmaker. Bestrooi met knoflookcroutons. Garneer met pimpernel, bieslook en peterselie en gebakken stukjes rode ui.

Reageer op dit artikel