artikel

Pacific, Groningen

Horeca

pacificGing Pacific Arnhem een tijdje geleden ter ziele, deze zomer opende een Pacific in de Groningse binnenstad. Een nieuwe loot aan de brede stam van Horeca Franchise Nederland. De zaak van Aart Jongejans (foto) staat voor de moderne Australische keuken, waarbij authentieke kruiden en specerijen gebruikt worden. Geserveerd worden originele barbecuegerechten.

‘Eigenlijk is het Australian fusion’, licht chef-kok Arjan Boon toe. Voor groepen vanaf tien personen serveert de zaak een breed scala mini-lekkernijen van down under. ‘Alles wat we op de menukaart hebben staan, serveren we in kleine gerechtjes op schalen zodat mensen de ‘aussie tapas’ er zelf af kunnen pakken. De voorgerechtjes liggen bijvoorbeeld gedrapeerd op grote palmbladeren.’

Het favoriete dessert volgens de kok is gemarineerde aarbeien met vanilleijs. Ook populair is de zelfgemaakte chocoladetaart. En het interieur? ‘Veel ijzer en oud hout. We zitten in een van de oudste panden van Groningen en hebben alles zoveel mogelijk in de oude staat gelaten.’ Mister Brady, ambassadeur van Australië, verrichtte de officiële opening van Pacific restaurant & bar.

Oosterstraat 65-67. Tel. (050) 313 76 33. www.pacific-groningen.nl. Capaciteit: 68 zitplaatsen; terras 110. Prijsindicatie: hoofdgerechten €13,50 tot €22,-; driegangenmenu voor groepen €22,50 p.p. Geopend vanaf 12.00 uur. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel