artikel

Tunesische gehaktschotel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 400 gram knolselderij
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 ui
 • 1 bosje peterselie
 • 500 gram rundergehakt
 • 4 eetlepels zonnebloemolie
 • Zout
 • 1 eetlepel honing
 • mespunt gemalen nootmuskaat
 • 1/2 theelepel saffraanpoeder
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 1 kilo geschilde aardappelen
 • 3 eetlepels geschaafde amandelen

Voorbereiding:
Verwijder de wortels van de knolselderij, schil de selderij en snijd deze in smalle reepjes. Besprenkel deze met citroensap. Pel de ui en snipper deze. Hak de peterselie fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bereidingswijze:
Bak het gehakt rul in 2 eetlepels zonnebloemolie. Voeg zout, selderijreepjes, ui, de helft van de peterselie, honing, nootmuskaat, saffraanpoeder en de helft van het kaneelpoeder toe. Roerbak nog 3 minuten en verwarm daarna 5 minuten met het deksel op de pan.

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in 15 minuten. Giet ze af en pureer ze met 2 eetlepels zonnebloemolie, zout, de rest van de peterselie en kaneelpoeder.

Schep het gehaktmengsel in een lage ovenvaste schaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi deze met de geschaafde amandelen. Zet het gerecht in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Lekker met tomatensalade.

Reageer op dit artikel