artikel

Turkse pilaf

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 300 gram basmati rijst
 • 500 gram rundergehakt
 • 4 eetlepels zonnebloemolie
 • zout
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 winterwortel
 • 1 aubergine
 • 250 gram diepvriessperziebonen
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 1 eetlepel kerriepoeder
 • 2 dl yoghurt
 • 75 gram blanke rozijnen
 • 2 eetlepels gehakte peterselie

Voorbereiding
Kook de rijst. Bak het gehakt rul in 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg zout en cayennepeper toe. Pel de ui en teentjes knoflook en snipper deze. Schrap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Bereidingswijze:
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut en voeg wortel, aubergine, sperziebonen, kaneel- en kerriepoeder toe. Roerbak 4 minuten. Roer de yoghurt en de rozijnen door het groentemengsel en laat dit afgedekt nog 10 minuten nagaren. Schep de rijst en het gehakt erdoor. Serveer het gerecht bestrooid met peterselie.

Reageer op dit artikel