artikel

Waanders, Staphorst

Horeca

Hotel Waanders, een bekende pleisterplaats in Staphorst en omstreken. Jong en oud en alle lagen van de bevolking komt er over de vloer. Onlangs zijn zowel het interieur als exterieur van het hotel met café-restaurant ingrijpend veranderd. ‘Fris, eigentijds, maar toch warm en met een wat luxere uitstraling, zonder hoogdrempeliger te worden.’ Dat zeggen Hendrik en Ingrid Waanders, de vierde generatie van dit 105 jaar oude familiebedrijf, over het resultaat.

Voor de vaste gasten zijn de klassiekers op de menukaart gehandhaaft. De huisgemaakte gehaktbal, de gebakken tong van eigen receptuur en de snert waar Waanders beroemd om is en die twee jaar geleden nog in de Tweede Kamer geserveerd werd.

‘Tegenwoordig is er meer vraag naar salades. Nieuwe gerechten zijn er ook om te laten zien dat wij van alle markten thuis zijn.’

Rijksweg 12. Tel. (0522) 46 18 88. www.hotel-waandersl.nl Capaciteit: 24 kamers; restaurant 160 zitplaatsen; à la carte 50; terras 48. Prijsindicatie: driegangenmenu vanaf €15,50; hoofdgerechten vanaf €21,-. Dagelijks geopend vanaf 7.00 uur.

Reageer op dit artikel